Ben je nog sportief, hou je van voetbal, maar lukt competitief voetbal niet meer dan bieden wij jullie een oplossing. Dankzij de inzet van enkele oudere voetbalspelers zal er ook dit seizoen een veteranploeg aantreden bij Sporting Affligem. Zij spelen recreatief voetbal en dit steeds op vrijdagavond. Zij kunnen nog best enkele spelers gebruiken. De kalender staat alvast vol met bijna elke week een westrijd en dit van september tot april.
Sporting Affligem vzw is blij met deze ploeg. Het aanbieden van logistieke steun aan recreatieve ploegen in Affligem is immers de bestaansreden van deze vzw.

Onze vereniging is een VZW die momenteel drie voetbalploegen onder zijn hoede heeft. Onze veteranen spelen hun wedstrijden op vrijdagavond. Zij spelen niet in competitieverband, maar spelen van eind augustus tot begin mei wekelijks een wedstrijd tegen andere veteranenploegen uit de streek. Zij zijn aangesloten bij het KVV.

Zaterdagnamiddag zijn onze spelers van Sporting A actief. Zij spelen in competitieverband bij het KAVVV. Ook het nieuwe seizoen zullen zij aantreden in de hoogste afdeling.

Onze C-ploeg tenslotte speelt haar competitiewedstrijden op zondagvoormiddag in 4de afdeling B van KVV Brabant.

Subcategorieën

VZW Sporting Affligem

De vzw Sporting Affligem werd opgericht in 1987 bij de oprichting van de gelijknamige voetbalploeg Sporting Affligem.

Op 19 Maart 1987 kwam er het groen licht van de sportraad van de gemeente Affligem om Sporting Affligem te laten spelen op het A terrein van het gemeentelijk sportcomplex van de gemeente Affligem.
De vzw van Sporting Affligem besliste hierbij om toe te treden bij het Koninklijk Katholiek Vlaams Sportverbond en dit na weigering van de Koninklijke Belgische Voetbalbond om voor hen uit te komen.

Voorzitter van de nieuwe ploeg en tevens van de VZW was Jozef Yuttersprot. Als secretaris werd Paul Geeraerts aangesteld. Beide heren waren ook de grote kracht achter dit nieuw project.

Als voetballokaal werd er natuurlijk gekozen voor het toenmalige café Sporting in de driesstraat van Teralfene. Sporting zou aantreden met de kleuren groen-wit.

Deze Sporting Affligem was een heropstanding van het gewezen Sporting Affligem dat werd gesticht in 1955 en jaren aantrad in bij de
Koninklijke Belgische Voetbalbond.

De nieuwe ploeg starte zijn eerste seizoen in vierde Afdeling B en moest er aantreden tegen ploegen zoals Tomberg, Flora, Zellik, Strijtem, Stormvogels, Veeweyde, Neerpede en Zavel.
Sommige van deze ploegen spelen ook vandaag nog in hetzelfde verbond als sporting Affligem.

Sporting C was de laatste ploeg die binnen onze vereniging actief werd bij KVV Brabant. Na de oprichting van Sporting Affligem vzw werd er dat zelfde jaar nog aangetreden met een A-ploeg. Deze A-ploeg speelde in de namiddagcompetitie en kende een groot succes. Door dit succes werd er snel besloten om een tweede ploeg te laten aantreden in de voormiddagcompetitie. De B-ploeg was een feit.

Onze jeugd had echter weinig kans om seniorenvoetbal te spelen bij de toenmalige Affligemse voetbalverenigingen.  Niet genoeg klasse en ook de rivaliteit met o.a. De Leeuwkens zorgde ervoor dat nog steeds jongens op hun voetbalhonger bleven zitten.

Daarom werd er enkele jaren na het opstarten van een B-ploeg besloten om een C-ploeg in het leven te roepen. Deze C-ploeg is momenteel ook de laatste ploeg nog actief in de zondagcompetitie.

De C-ploeg was vooral ook een vriendenploeg. Buiten voetbal organiseerden zijn ook nog zelf andere activiteiten of namen als ploeg deel aan activiteiten door andere verenigingen.

Legendarisch zijn de jaarlijkse uitstappen. Vooral de uitstappen naar de Moezelstreek zullen bij vele spelers en familie voor eeuwig gegrift zijn in het geheugen.

Andere activiteiten was onze jaarlijkse deelname aan een 5-5 voetbaltornooi in Keiem aan de Belgische kust. De C-ploeg was er een graag geziene gast, vooral omdat hun ambitie niet verder ging dan het veroveren van de zuipbeker.

De ploeg heeft tijdens haar bestaan ook sportieve prestatie gekend. Zo slaagde zij erin om in één seizoen zowel kampioen als bekerwinnaar te worden.

Tijdens haar twintigjarig bestaan hebben er tal van spelers uit Affligem en in bijzonder uit Teralfene gespeeld bij de C-ploeg.  Enkele ervan zijn ons spijtig genoeg de laatste jaren ontvallen. De meesten zijn ondertussen nog alleen passief bezig met voetbal.