Sporting C was de laatste ploeg die binnen onze vereniging actief werd bij KVV Brabant. Na de oprichting van Sporting Affligem vzw werd er dat zelfde jaar nog aangetreden met een A-ploeg. Deze A-ploeg speelde in de namiddagcompetitie en kende een groot succes. Door dit succes werd er snel besloten om een tweede ploeg te laten aantreden in de voormiddagcompetitie. De B-ploeg was een feit.

Onze jeugd had echter weinig kans om seniorenvoetbal te spelen bij de toenmalige Affligemse voetbalverenigingen.  Niet genoeg klasse en ook de rivaliteit met o.a. De Leeuwkens zorgde ervoor dat nog steeds jongens op hun voetbalhonger bleven zitten.

Daarom werd er enkele jaren na het opstarten van een B-ploeg besloten om een C-ploeg in het leven te roepen. Deze C-ploeg is momenteel ook de laatste ploeg nog actief in de zondagcompetitie.

De C-ploeg was vooral ook een vriendenploeg. Buiten voetbal organiseerden zijn ook nog zelf andere activiteiten of namen als ploeg deel aan activiteiten door andere verenigingen.

Legendarisch zijn de jaarlijkse uitstappen. Vooral de uitstappen naar de Moezelstreek zullen bij vele spelers en familie voor eeuwig gegrift zijn in het geheugen.

Andere activiteiten was onze jaarlijkse deelname aan een 5-5 voetbaltornooi in Keiem aan de Belgische kust. De C-ploeg was er een graag geziene gast, vooral omdat hun ambitie niet verder ging dan het veroveren van de zuipbeker.

De ploeg heeft tijdens haar bestaan ook sportieve prestatie gekend. Zo slaagde zij erin om in één seizoen zowel kampioen als bekerwinnaar te worden.

Tijdens haar twintigjarig bestaan hebben er tal van spelers uit Affligem en in bijzonder uit Teralfene gespeeld bij de C-ploeg.  Enkele ervan zijn ons spijtig genoeg de laatste jaren ontvallen. De meesten zijn ondertussen nog alleen passief bezig met voetbal.

Actuele informatie voor spelers C-ploeg