VZW Sporting Affligem

De vzw Sporting Affligem werd opgericht in 1987 bij de oprichting van de gelijknamige voetbalploeg Sporting Affligem.

Op 19 Maart 1987 kwam er het groen licht van de sportraad van de gemeente Affligem om Sporting Affligem te laten spelen op het A terrein van het gemeentelijk sportcomplex van de gemeente Affligem.
De vzw van Sporting Affligem besliste hierbij om toe te treden bij het Koninklijk Katholiek Vlaams Sportverbond en dit na weigering van de Koninklijke Belgische Voetbalbond om voor hen uit te komen.

Voorzitter van de nieuwe ploeg en tevens van de VZW was Jozef Yuttersprot. Als secretaris werd Paul Geeraerts aangesteld. Beide heren waren ook de grote kracht achter dit nieuw project.

Als voetballokaal werd er natuurlijk gekozen voor het toenmalige café Sporting in de driesstraat van Teralfene. Sporting zou aantreden met de kleuren groen-wit.

Deze Sporting Affligem was een heropstanding van het gewezen Sporting Affligem dat werd gesticht in 1955 en jaren aantrad in bij de
Koninklijke Belgische Voetbalbond.

De nieuwe ploeg starte zijn eerste seizoen in vierde Afdeling B en moest er aantreden tegen ploegen zoals Tomberg, Flora, Zellik, Strijtem, Stormvogels, Veeweyde, Neerpede en Zavel.
Sommige van deze ploegen spelen ook vandaag nog in hetzelfde verbond als sporting Affligem.